Vain kaksi viikkoa ensi-iltaan

Syksyn treenijakso on mennyt hirvittävällä vauhdilla ja suurella tyyneydellä.

Elokuun alussa aloitetut treenit päättyivät heti ensimmäisen viikon jälkeen pieneen haveriin ja Mamban varpaan murtumaan. Pari viikkoa jouduimme ottamaan lepoa liiketreeneistä ja edistimme pääosin musiikillisia ja tuotannollisia asioita.  Valmistelimme myös olosuhteisiin nähden ihan toimivan makupalan teoksesta Zodiakin syyskauden avajaisiin 14.8., missä Mamba tyytyi vain soittamaan risti-istunnassa ja minä sain liikejaksot omalle kontolleni. Mamban treenikiellon lisäksi myös paluu treenisaliin elokuun alun näyttämöviikon jälkeen latisti tunnelmaa. Tuntui askeleelta taaksepäin treenata ilman lavastetta ja varsinkin tanssimaton kanssa treenaaminen oli soundillisesti ikävää. Elokuussa pidettiinkin Mamban kanssa paljon perustreenejä, joissa  harjoitettiin yleistä kehonhallintaa ja tehtiin Mamban sanojen mukaan ‘mahdottomia asioita’.

Syyskuulle ehdittäessä on ehtinyt kuitenkin tapahtumaan jo aika paljon. Alun rytmilliset ongelmat on saatu korjattua. Alkupuolen rytmiä korjaamaan olemme kehitelleet muutamia uusia välikkeitä ja viimeisinkin problemattinen välike ratkesi viime viikolla. Välikkeen ratkaisu löytyi yllättäen ajatuksesta, joka on lähisukulainen jo viime joulukuussa työstämämme  arkisten toimintojen kohtaukselle.
Onkin ollut hauska huomata kuinka pitkä työprosessi alkaa kantaa teosta ja ongelmatilanteissa ‘pankista’ löytyy monenlaista materiaalia, jota voi hyödyntää treeneissä nopeastikin. Myös työryhmänä puhumme samaa kieltä, emmekä ongelman tullessa eteen ole huolissamme etteikö ratkaisu löytyisi. On todella hienoa kokea miten olemme kasvaneet yhteiseen työskentelyyn ja luemme teosta samalla tavoin.

Teoksen kokonaiskaari alkaa siis olla jo hyvin kasassa. Viimeajat olemme keskittyneet musiikillisten ratkaisujen hienosäätöön. Kohtausten musiikkeja on rakennettu uusiksi, tuunattu soundillisesti, tuotu mukaan Akin livenä soittama baritoni saksofoni ja calebasit. Soitinvalinta elää vielä koko ajan. Selkeä valinta on näyttämölle tuotujen soittimien orgaaninen materiaali. Materiaaleina on puuta, bambua, calebas kurpitsaa jne. Näyttämöllä on myös matonkudetta, muovia, metreittäin mikkipiuhaa, vettä, mandariini, ämpäri… en ole ikinä tehnyt teosta jossa on NÄIN PALJON TAVARAA!

Nyt kun olemme olleet Zodiakin harjoitustilassa, ja muiden tilan käyttäjien vuoksi kaikki pitää joka harjoitukseen rakentaa ja jälleen purkaa, menee treeneistä lähes 2/3  ajasta roudaamiseen. Olemme tosin kehittyneet pystytyksessä ajan myötä. Puuhaamme salissa kuin pienet työmuurahaiset kukin tietäen jo hyvin tehtävänsä ja saamme kamat pystyyn alle tunnissa. Vielä soundcheckit päälle ja pääsemme itse tekemiseen kiinni noin 1,5 h aloituksesta. Läpimenoon ja treeneihin jää pari tuntia ja purkuun menee taas tunti. Jos emme olisi näin hyvässä vaiheessa teoksen sisällön kanssa, minulta voisi mennä hermo.

Kuva

Nuoripari tositoimissa.

Nyt on kaksi viikoa ensi-iltaan, ja päästään vielä muutamaksi päiväksi näyttämölle treenaamaan. Päivien aiheena on lavastuselementtien lopullinen ripustus ja kiinnitykset, katsomon asemointi ja tilaan asettuminen niin koreografisesti kuin äänellisesti.

Kesäkuussa tehtyjen haastattelujen materiaalin purkuun meni aikaa, mutta vihdoin saaimme materiaalin haravoitua ja näinä päivinä saadaan ensimmäinen editoitu versio treeneihin. Vaatteetkin alkavat jo hahmottua. Eli kyllä tästä vielä teos saadaan aikaan ensi-iltaan menessä.

Innolla viimeisiin viikkoihin siis.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s